BBS – The Great Giana Sisters (Amiga/Commodore 64)

Publicerat: 27 april, 2011 i Bad Boxart Showcase

Vad kan man säga om Super Mario Bros. som inte redan sagts? Förmodligen den mest inkomstbringande licensen i branschen och även om arkadspelet Donkey Kong var dagen då Mario för första gången såg dagens ljus så var det utan tvekan i spelet ”Super Mario Bros.” på NES som han verkligen tog världen med storm.

Super Mario Bros. var en innovativ idé och given succé och spelet gav plattforms genren ett ansikte. Men en succé som denna får snart imitationer, och den kanske mest kända (och även älskade) av dessa är…

THE GREAT GIANA SISTERS

För den Mario älskare som inte hade ett NES men istället hade en dator av modellen Amiga eller Commodore 64 så innebar detta  definitiv lycka. Här fanns allt som påminde om Mario.. power-ups som gjorde att Giana kunde få ett burrigt hår och slå sönder tegelstenar och skjuta eld (om jag minns rätt), kristaller som man kunde samla hundra av och få ett extra liv, block som gömde dessa godheter, goombas som var utbytta mot väldigt korta ugglor osv osv.

Detta blev också en succé och så pass att Nintendo stämde dom, vann målet och tvingade företaget att ta tillbaka alla spel som satt på hyllorna. Och nu till det som vi är här för att prata om..

OMSLAG 1


För det första så ser Giana (jag antar att hon är den blonda) ut som en utav dockorna ”Cabbage patch kids”, med sina ofeminimt tjocka fingrar och hennes syster, som jag inte har den blekaste aning om vad hon heter, som i spelet ska vara identisk med endast några färger som skiljer dom åt ser ut som att hon skulle spela i något numera bortglömt punkband från 70-talet. Men det jag tycker är allra mest komiskt här är hur dom så uppkäftigt skrivit ”The brothers are history!” på omslaget som en rejäl bitchslap till Nintendo, som att dom minsann var en Mario klon och jävligt stolta över det.

För er som inte känner till vad en ”Cabbage Patch Kid” är

OMSLAG 2

Exakt var ska jag börja? Även om Mario kan ha knarkiga aktiviteter för sig, med sitt svampätande och eldskjutande så är det här en bra mycket värre LSD tripp. Även om omslaget visar en ganska korrekt bild av vad spelet har att erbjuda så tror jag att barn skulle skrämmas av omslaget snarare än att bli överförtjusta i det. En blob med ett enormt öga, en drake, massa övervuxna svampar som hon möjligtvis kan ha tagit ett bett av och fått dessa hallucinationer, en hummer med en enorm klo, flygande ugglor som i spelet inte alls flyger en hallucination som det står time warp på, det faktum att Giana tycks kunna (eller kanske hallucinera. återigen reflektera till min knark teori) flyga och att hon gör detta helt barfota. Och vad vore detta omslag utan hennes styva bröstvårtor?

CHEERS!

kommentarer
  1. LindaMy skriver:

    Själv blir jag mer rädd av det första omslaget! >_____<

Lämna en kommentar